Home

Namen olifanten Artis

Olifantje geboren - ARTI

 1. De geboorte van de bedreigde Aziatische olifant (Elephas maximus) is van groot belang voor het Europese fokprogramma (EEP), waar ARTIS onderdeel van is. De dierverzorgers noemen het pasgeboren olifantje Sanuk. Dit is een Thaise naam, die gekozen is omdat de naam voorkomt in het oorspronkelijke leefgebied van de Aziatische olifant
 2. uut. Olifantje voor het eerst op het buitenperk te zien. Bekijk de aftermovie van het pasgeboren olifantje op het buitenperk hier. nieuws ARTIS verwacht olifantje in het voorjaar. Olifantenkudde breidt uit naar vijf slurven. donderdag 12 maart Verhalen uit ARTIS: olifantje op komst
 3. Ruim drie jaar geleden werd voor het laatst een olifantenkalf geboren in ARTIS. Er leven nu vijf Aziatische olifanten in ARTIS; de matriarch, haar twee dochters, de mannelijke bul en sinds gisteren het kalfje. Het kalfje gaat naar verwachting aanstaande vrijdag voor het eerst naar het buiten. Bevallen in alle rus
 4. Naam Aziatische olifant Latijn Elephas maximus Engels Asian elephant Familie olifanten Klasse zoogdieren Grootte 250-300 cm Gewicht 3000-5500 k
 5. Naam Afrikaanse Olifant Datering 1972 Kunstenaar Arie Teeuwisse deel deze pagina. ARTIS is elke dag geopend, online reserveren vooraf is verplicht koop je ticket ARTIS is elke dag geopend, online reserveren vooraf is verplich
 6. ARTIS -dierverzorger Peter Bleesing geeft de olifanten een traktatie uit de eetbare tuin. Thong Tai weegt 4.250 kilo. Dat ze drachtig is, zie je niet heel goed aan haar buik. Want ook al komen olifanten tijdens de dracht zo'n 400 tot 500 kilo aan, op een totaalgewicht van rond de 4.000 kilo is dat niet zo veel

In een plop en een zucht kwam gisteren in Artis een babyolifantje ter wereld. De verzorgers hebben hem Sanuk genoemd. Maar de dierentuin spreekt naar buiten toe alleen over 'de kleine olifant'... Het kleine olifantje dat bijna twee maanden geleden werd geboren in Artis heeft het heerlijk naar zijn zin. De dierentuin heeft weer nieuwe beelden vrijgegeven, waarin te zien is dat het kalfje heerlijk aan het badderen is. Artis heeft officieel nog geen naam vrijgegeven van het baby-olifantje Olifantje in één minuut geboren in Artis Al snel leek het kleintje, dat nog geen naam heeft, zich te vermaken en speelde hij met takken en het zand. Ook dronk hij gretig bij zijn moeder

Gaan jullie de olifant nog een naam geven? Eerder liet Artis weten daar terughoudend in te zijn, om de dieren niet te veel te vermenselijken. 'Het olifantje gaat zeker een naam krijgen De naam voor het pasgeboren olifantje, een mannetje, is nog niet bekend gemaakt. Halfbroer van Yindee. Vrijdag 8 mei zette hij zijn eerste stapjes in het buitenverblijf van ARTIS. Het olifantje is een halfbroertje van de Aziatische olifant Yindee, die wij al in 2018 adopteerden Olifantje in Artis geboren Artis treedt sinds 2014 niet meer met namen naar buiten omdat bezoekers de bewoners van de dierentuin als echte dieren moeten zien zonder mensennamen. Toch is meteen al..

Bij de veranderingen hoort dat Artis dieren niet vermenselijkt, daarom krijgen dieren geen namen meer. Uitzondering op dat beleid waren dan net weer de olifanten De kudde Aziatische olifanten in Artis bestaat momenteel uit vier dieren: een matriarch (Thong Tai, 31), een volwassen bul (Nikolai, 27) en hun twee dochters. De bul werd twee jaar geleden speciaal van Hannover naar Amsterdam verhuisd om voor nageslacht te zorgen

Olifantje geboren in ARTI

 1. Sanuk krijgt alle ruimte in nieuw olifantenverblijf van Artis Het dit weekend geboren olifantje Sanuk loopt volgend jaar rond op het nieuwe olifantenverblijf van Artis. Op het voormalige..
 2. uut was de geboorte voltooid en een kwartier later stond het nieuwe mannetje al op zijn vier poten.Olifantenverzorger Peter Bleesing geeft aan heel blij te zijn met de uitbreiding van de kudde
 3. go 07 Kinderboerderij Shetlandpony Kraaikop (Kip) Nederlandse witte gei
 4. Een naam die moet verwijzen naar de regio waar de Aziatische olifant vandaan komt. En als het even kan vermijdt Artis het gebruik van de naam. Zo werd er in het jaarverslag niet over Mumba's dood geschreven, maar over 'het jongste olifantje'
 5. Pasgeboren olifantje Sanuk uit Artis zet eerste stapjes buiten Afgelopen 16 oktober was het feest in Artis: babyolifantje Sanuk kwam ter wereld. Vandaag mocht het olifantje voor het eerst de buitenlucht in. Vriendin was erbij en stelde een aantal vragen aan olifantenverzorgster Christien Graven
 6. Artis begon bescheiden, met een handvol papegaaien en wat apen. Snel namen olifanten, wilde katten, ijs- en bruine beren en zelfs een boa constrictor hun intrek. Met de komst van het grote grut mocht men zich met recht een dierentuin noemen. Naar mate de jaren volgden, breidde de collectie zich uit. Naast meer dieren, vonden ook uitheemse.

Opvallend is wel dat die interne namen in Artis heel cultureel-sensitief worden gekozen. De olifant die vorig jaar werd geboren heet 'Sanuk', dat is een Thaise naam, want de Artis-olifanten. In Artis is maandag een olifantje geboren. Het is een mannetje, in olifantentermen een bul genoemd. Het is drie jaar geleden dat er voor het laatst een olifant werd geboren in de dierentuin Foto: vrijetijdamsterdam.nl. Dierentuin Artis is in 1883 opgericht door de heren Westerman, Werlemann en Wijsmuller, onder de naam Natura Artis Magistra, met als doel 'het bevorderen van de kennis der Natuurlijke Historie'. De eerste dieren in Artis waren een paar papegaaien, aapjes en een Surinaamse boskat Het droeve einde van Jack, de getruukte olifant van Artis Dierendrama in Emmen deze week. Olifant Htoo Khin Aye viel dood neer en kwam daarbij op haar zoontje Thura terecht Babyolifant zet eerste stappen in buitenverblijf Artis. 8 mei 2020, 17.57 uur Door Redactie · Foto: Artis / Ronald van Weeren zal het kalf ook een Aziatische naam krijgen. Andere olifanten.

Nieuws - ARTI

Lees ook over het nieuwe olifantenverblijf: De olifanten in Artis hebben nu een jacuzzi Kluijfhout kwam tot een paar jaar geleden zelf vaak in Artis. Ze woonde er vlakbij, met jonge kinderen, in. Dat klinkt op papier redelijk, maar het ontmenselijken van dieren is een nutteloze zet van Artis. Dankzij namen als ijsbeer Fred en Joop de olifant vinden mensen ze sympathiek. Dan identificeren ze zich ermee. Als mensen dieren sympathiek vinden, beschouwen ze hen als hun vriend. Huisdieren hebben er hun bestaan aan te danken

olifant. De olifant-familie bestaat nu uit zeven Aziatische olifanten van drie generaties. Er zijn in Blijdorp al vele olifantenjongen geboren. De eerste, Bernhardine, is geboren in 1984 en tevens het allereerste olifantje dat in een Nederlandse dierentuin is geboren. Volg de familie live via de webcams In Artis is gisteravond een olifantje geboren. Het kalf, een mannetje, kwam volgens de Amsterdamse dierentuin in slechts één minuut ter wereld en stond een kwartier na de geboorte al op vier poten De geboorte van de bedreigde Aziatische olifant (Elephas maximus) is van groot belang voor het Europese fokprogramma (EEP), waar ARTIS onderdeel van is. De dierverzorgers noemen het pasgeboren olifantje Sanuk. Dit is een Thaise naam, die gekozen is omdat de naam voorkomt in het oorspronkelijke leefgebied van de Aziatische olifant. Bezoek olifan Olifantje Artis heet Yindee (Novum) - Het olifantje dat vorige week dinsdag is geboren in Artis, heeft de naam Yindee gekregen. De naam werd door de olifantenverzorgers van de dierentuin gekozen. Olifantje geboren in Artis Olifant Sanuk. Foto: Artis. In Artis is zondagavond een olifantenkalfje geboren. Na een dracht van 631 dagen beviel Thong Tai zondag om 18:07 uur van haar vierde kalf. Het is een koetje en ze luistert naar de naam Sanuk. Dat meldt de dierentuin op de website. Snelle bevallin

Video: Ontdek alle dieren, planten en bomen in dierentuin ARTI

Olifanten @Artis - YouTube

Olifant Nikolai verbleef sinds 2003 in totaal drie periodes van meerdere jaren in Artis, maar gaat nu gaat de bul toch echt de Amsterdamse dierentuin verlaten. Het jongste kalf, dat in 2020 werd geboren, is een van zijn nakomelingen. Dit meldt Artis Artis maakt onderdeel uit van het Europese fokprogramma (EEP) voor Aziatische olifanten. Maandagavond 4 mei om 21.09 uur is in ARTIS een olifantje geboren. Het is een mannetje Een antwoord kreeg hij niet, maar dat de olifanten hun nieuwe verblijf met genoegen in gebruik namen, was duidelijk. Na het openschuiven van de toegangspoort klapperden ze met hun oren en, aldus Artis: 'Dit gedrag is een teken van positieve opwinding Olifantje Artis in één minuut geboren. 5 mei 2020, 13.08 uur · Aangepast 5 mei 2020, 15.21 uur · Door Redacti

Baby olifant in Artis..... Geplaatst door de TopicStarter: 29-08-05 10:22 . Afgelopen weekend met een vriendin naar Artis geweest om de nieuwste aanwinst te spotten! Wat een kleine hummel zeg (!) als je dat van een baby olifant kan zeggen Het was erg lief om te zien. De kudde was erg beschermend naar kleine Yindi, in eerste instantie konden we haar niet eens zien maar uiteindelijk werd het. Het huidige aantal Aziatische olifanten in het wild wordt geschat op tussen de 28.000 en 42.000. Ze hebben een bedreigde status volgens de International Union for Conservation of Nature (IUCN). Artis maakt onderdeel uit van het Europese fokprogramma (EEP) voor Aziatische olifanten Win Thida, de oudste olifant van Artis én tevens leider van de kudde, gaat de dierentuin verlaten. De 45-jarige olifant vertrekt in september naar Kopenhagen in het kader van het Europese. shredder en Scootmobiel hadden ons via de nieuws-submit te melden:Artis heeft er een olifantje bij. Dinsdagavond heeft de Aziatische olifant Thong Tai in de hoofdstedelijke dierentuin het leven.

Tijdlijn - ARTI

AMSTERDAM - Artis roept alle Amsterdammers op om een naam te bedenken voor het baby-olifantje dat de dierentuin binnen een paar maanden verwacht. D..

In Artis is een Aziatische olifant geboren. Het is een meisje van 90 kilo en ze heet Mumba. De verzorgers kozen de naam uit ruim 2000 inzendingen die waren ingestuurd voor een wedstrijd ARTIS verwacht een olifantje in dit voorjaar. Alles wijst erop dat de matriarch van de kudde Aziatische olifanten momenteel drachtig is van haar vijfd Leek me heel mooi naast die grote olifanten, maar ik wilde uiteindelijk toch niet Artis uit. Kluifhout moet hard lachen. Als ik die slakken nu zie, wil ik bijna zeggen: sorry, sorry, sorry Artis is de dierentuin van Amsterdam en de oudste dierentuin van Nederland.Artis ligt in de Plantagebuurt met de ingang aan de Plantage Kerklaan.Artis is als tuin van het Koninklijk Zoölogisch Genootschap Natura Artis Magistra (de natuur is de leermeesteres van de kunst) in 1838 opgericht dat zich ten doel gesteld heeft om liefde en zorg voor de natuur te stimuleren

Plus Weer een olifantenjong in Artis: de dranghekken staan al klaar Zondagavond bracht de 27-jarige Aziatische olifant Thong Tai in dierentuin Artis haar vierde kalf, een vrouwtje, ter wereld Artis-lieveling Mumba stierf aan dodelijk olifantenvirus. Het olifantenjong Mumba (4) in Artis is overleden aan het herpesvirus EEHV. Dat blijkt na onderzoek van haar bloed en organen in een Brits. Artis na vijf maanden weer open: mensen zijn blij. Artis is weer open na vijf maanden dicht te zijn geweest vanwege de coronamaatregelen. De Amsterdamse dierentuin doet mee aan Testen voor toegang waarbij mensen op vertoon van een negatieve coronatest naar binnen mogen. Mensen zijn heel blij om er weer te zijn Olifanten Artis krijgen kerstboom van de Dam. Voor de olifanten in Artis is het nog even nagenieten van de feestdagen die weer achter de rug zijn. De dieren krijgen een stuk stam van de 21 meter hoge kerstboom die op de Dam in Amsterdam staat cadeau. Ze kunnen het gebruiken als speelobject. Nog tot 8 januari schittert de Nordmann-sparr op de Dam

Aziatische olifant - WILDLANDSAziatisch olifantje voor het eerst naar buiten in ARTIS

Diergaarde Blijdorp is een inwoner rijker: olifant Bangka heeft een kindje gekregen. Dit is te zien op de webcambeelden van de dierentuin. Het baby olifantje heeft nog geen naam Artis verwacht in oktober nieuwe olifantenbaby. In Artis is een Aziatisch olifantje op komst. Als alles goed gaat wordt het kalf van moeder Thong Thai en vader Mekong in oktober geboren, meldt de. Namen olifanten Amersfoort Olifantje geboren - DierenPark Amersfoort . Olifantje geboren. Olifant Kina is bevallen van een jong! Op 12 november rond de klok van 10.00 uur is er een kleine reus ter wereld gekomen Goebel® koos de namen voor de beeldjes van olifanten die al in Afrika te redden waren. Inspiratie voor de beeldjes van Goebel® vind je zowel in de schoonheid van de natuur als in de traditionele Indische olifantenschilderkunst Chirurg VUmc opereert olifantenkalf Artis Het dier was gewond geraakt, maar maakt het ondertussen weer goed. Emma Wesseling 07-10-19, 15:13 Laatste update: 07-10-19, 20:0

Aziatische olifanten van Artis in nieuwe verblijf! - YouTube

Ook namen horen daar bij: één op de zes automobilisten geeft zijn of haar auto een bijnaam. Onder Alfa-rijders is dat zelfs 46% - vraag niet waarom. De meest voorkomende namen zijn Koekblik, (Race)monster en Gebakje, maar ook Dappere dodo en Pluisje komen voor. Terug naar de dieren. Huisdieren mogen we van Artis gelukkig nog wel een naam geven Een olifant is geen ster zoals Beyoncé'', zei Artis-directeur Haig Balian erover. Hij vindt dat mensen dieren niet meer moeten vermenselijken, zoals bijvoorbeeld gebeurde bij de Berlijnse.

Woensdag 14 juni mogen de olifanten van Artis kennismaken met hun nieuwe habitat. Voortaan hebben de grote publiekslievelingen van de dierentuin meer beweegruimte en kunnen ze het water in In juni, juli en augustus is ARTIS iedere zaterdag open tot dat de zon ondergaat. Je kan dus mooie avondwandelingen maken langs bijvoorbeeld het net geopende nieuwe buitenverblijf van de olifanten. Om de zomermaanden te vieren heeft Christian Borstlap (wereldberoemde designer) een filmpje met de naam 'ARTIS LEEFT' op zeer artistieke wijze in elkaar gezet In de Amsterdamse dierentuin Artis nemen olifanten afscheid van het maandag overleden olifantje Mumba. De dierentuin plaatste een foto van de rouwende dieren

Olifanten horen bij Artis zoals Opels bij een boer, en lullen bij een hoer. Bovendien - als er geen lollifanten in Artis meer te zien zijn, gaat iedereen met de CO2-masjien naar Afrika. En dan ben je nog verder van huis De olifanten in Artis hebben nu een jacuzzi. Artis Een olifantenjacuzzi met verborgen waterstralen en fonteinen: het nieuwe olifantenverblijf in Artis is stukken beter. En eindelijk kunnen ze ook. Wildlands Emmen heeft er 11 zie HIER Alle Olifanten in NL dierentuinen : 45 per 5 mei 2021 (geboorte zoon Bangka Blijdorp) Laatste NL-geboorte is per 5 mei Zoon van Bangka in Blijdorp Alle olifanten in welke dierentuin ter wereld ook: zie HIER Het aantal olifanten wereldwijd in dierentuinen per continent (Afrika, Amerika, Australië, Azi De grote kerstboom die nog tot 8 januari op de Dam in Amsterdam staat, krijgt een derde leven. Een stuk stam van zes meter, inclusief de takken, gaat als speelobject naar de olifanten in Artis Artis neemt nieuw luxe olifantenverblijf in gebruik. De Aziatische olifanten in Artis hebben een nieuw buitenverblijf. Dinsdag mochten de twee vrouwtjes en het half jaar oude kalfje de.

Waarom Artis besmuikt doet over de naam van het nieuwe

 1. Zo Blijdorp coördineert onder andere sinds 1991 het Europese fokprogramma van Aziatische olifanten (EEP). Naamwedstrijd. Het olifantje heeft nog geen naam. Daarvoor roepen we iedereen op om mee te denken. Verzin een mooie Aziatische naam en geef aan waarom je voor deze naam hebt gekozen
 2. In dierentuin Wildlands in Emmen is vannacht een olifantje geboren. Het is een mannetje van ongeveer 80 kilo. Hij heeft de naam Ka Yan gekregen, wat 'langverwacht kind' betekent
 3. Artis maakt sinds vorige week de namen van de dieren niet meer bekend. Nieuwe dieren krijgen nog wel een naam, maar die zal niet in de publiciteit worden gebracht. Als bezoekers de namen van de dieren willen weten, kunnen ze hiernaar vragen bij de verzorgers
 4. Rembrandts olifant, tentoonstelling in het Rembrandthuis (2021) Museum Het Rembrandthuis organiseert in april 2021 een tentoonstelling over de beroemde zeventiende-eeuwse vrouwtjesolifant Hansken. Rembrandt tekende haar enkele keren, onder andere in 1637. Deze en andere tekeningen en gravures worden voor het eerst bijeengebracht

Baby-olifantje Artis heerlijk aan het badderen: bekijk de

 1. Olifanten - Emmen - voorheen. Het Noorder Dierenpark in Emmen werd opgericht in 1935 in 2015 gingen de deuren definitief dicht en in maart 2016 openden de nieuwe deuren van een geheel nieuw soort dierenpark, dat dan eigenlijk niet meer als zodanig genoemd mocht worden maar meer als avonturenpark. Welke olifanten Emmen NU (oktober 2018.
 2. Hansken, Rembrandts olifant is te zien t/m 29 augustus in Museum Het Rembrandthuis. In 1633 was Hansken voor het eerst in Amsterdam. Die zomer was ze te zien op de Kloveniersburgwal, om de hoek bij Rembrandt. Maar de kunstenaar was destijds mogelijk in Friesland. In de herfst van 1637 was de olifant opnieuw in Amsterdam en toen greep Rembrandt.
 3. De geboorte van de bedreigde Aziatische olifant ( Elephas maximus ) is van groot belang voor het Europese fokprogramma (EEP) , waar ARTIS onderdeel van is. De dierverzorgers noemen het pasgeboren olifantje Sanuk. Dit is een Thaise naam , die gekozen is omdat de naam voorkomt in het oorspronkelijke leefgebied van de Aziatische olifant

Pasgeboren olifantje voor het eerst naar buiten in ARTIS

Deze naam is door de verzorgers gekozen uit meer dan 2000 namen die waren ingestuurd voor de namenwedstrijd. Mumba is een Indiase naam, wat toepasselijk is omdat de Aziatische olifant (Elephas maximus) in India voorkomt en een god is uit het Indiase godenrijk. Deze naam is ingestuurd door de drie-jarige Wessel Leeuwens. Kudd Olifantje geboren in Artis 18 juni 2011, 12.44 uur · Aangepast 18 juni 2011, 21.21 uur AMSTERDAM Vanochtend om 06.28 is in Artis Thong Tai bevallen van een olifantje Het is voor het eerst dat in Artis een olifant is geboren. Het is ook het eerste jong van Thong Tai. Moeder en kind maken het volgens de dierentuin goed. Het olifantje weegt ongeveer 100 kilo. Voor de naam van het dier heeft Artis een prijsvraag uitgeschreven

Na het nodige verdriet, komt babyolifant in Artis als

Adoptie pasgeboren olifantje uit ARTIS - Salverd

Het kalf is het eerste jong van moeder Thong Tai. De 16-jarige Aziatische olifant kwam in november 2003 naar Artis in een internationaal fokprogramma voor de bedreigde diersoort Olifanten zijn heel intelligente dieren, die in wezen niet voor de mens onderdoen. Alleen de olifant gebruikt zijn intelligentie niet om anderen te doden of om er zelf beter van te worden. Het sociale gedrag van olifanten is bijzonder. Mensen kunnen in veel gevallen een voorbeeld nemen aan olifanten Warm gemaakt door het verslag van Sylvia Witteman spoedde ik me zodra ik even kon naar Artis om de baby-olifant te zien.. De olifanten, een moeder, haar puberdochter en de baby, hadden een nieuwe tuin gekregen, naast hun oude, die nu diende als nachtverblijf Van biseksuele Japanse makaken tot interseksuele wallaby's: niets is vreemd in het liefdesspel van dieren, planten en microben. Het Parool en Artis duiken in de veelkleurige vormen van. Lockdown voor Artis' babyolifant snel voorbij: De vooralsnog naamloze olifant werd op 4 mei geboren. zal het kalf ook een Aziatische naam krijgen

Olifantje in Artis geboren na supersnelle bevalling NO

 1. Artis is de dierentuin van Amsterdam en de oudste dierentuin van Nederland.Artis ligt in de Plantagebuurt.De ingang bevindt zich aan de Plantage Kerklaan.Artis is als Diergaarde van het Koninklijk Zoölogisch Genootschap Natura Artis Magistra (de natuur is de leermeesteres van de kunst) in 1838 opgericht en heeft zich ten doel gesteld om liefde en zorg voor de natuur te stimuleren
 2. Daar horen namen bij. Nu krijgen charismatische dieren als olifanten en ijsberen vaak al namen, maar die worden alleen gebruikt in persberichten en op social media. Niet op de officiële bordjes. Vertrouwen Hij geeft Yindee, één van de Aziatische olifanten in Artis, als voorbeeld. Je leest nooit: 'Dit is Yindee, een Aziatische olifant
 3. Artis tussen 1945 en 1995. In de jaren 50 en 60 ging het weer goed met Artis. Bij het 125-jarige bestaan in 1963 werd het nachtdierenhuis geopend (gesloten in 2011) in gebouw De Volharding. De 50 jaar na de oorlog is niet de meest markante periode uit de geschiedenis van Artis. Het ging gewoon goed met de dierentuin
 4. In Safaripark Beekse Bergen vind je de allergrootste olifant van Europa. Zijn naam is Calimero en hij woont sinds 2004 in Safaripark Beekse Bergen. Calimero is maar liefst 3,40 meter hoog en hij weegt wel 7.000 kilo! Dit is enorm groot en zwaar. Calimero is de grootste olifant van Europa en een van de grootste olifanten ter wereld

Op de rug van een olifant in Artis? Dat is verleden tijd

Olifantenbaby geboren in Artis Amsterdam AD

REGIO - Onder grote belangstelling is afgelopen woensdag de bouw van het olifantenverblijf in de Amsterdamse dierentuin Artis gestart. In aanwezigheid van vele donateurs werd dit gevierd door het planten van een Chinese vernisboom, de laatste van 18 bomen die het nieuwe verblijf markeren. Mede dankzij alle giften is een deel van het parkeerterrein aan de olifanten gegeven ARTIS is in 1838 opgericht onder de naam Natura Artis Magistra met als doel 'het bevorderen van de kennis der natuurlijke historie', vertelt de website van de Amsterdamse dierentuin ons. De meeste Europese dierentuinen waren tot dan toe privébezit, maar in navolging van de London Zoo (1828) wilde ook ARTIS algemeen toegankelijk zijn voor de gegoede burgerij Artis, de naam als motto en al weer ruim 175 jaar jong. Artis is in het dagelijks leven de aanduiding voor de dierentuin van het Koninklijk Zoölogisch Genootschap Natura Artis Magistra. Savanne met giraffen en zebra's. Deze Latijnse naam betekent: De natuur is de leermeesteres van de kunst en is gelijk het motto, waaronder men is gestart met.

Maar veel bezoekers van Artis vinden het jammer: zij noemen de dieren waarmee ze een band hebben graag bij een 'echte' naam, en enkele andere dierentuinen hebben al aangegeven dat ze de menselijke namen blijven gebruiken ; Geniet samen bij de dieren in Dierenrijk! Ren als een cheetah en klauter als een maki. Dierenrijk is hét dagje uit in Brabant Groupon heeft de driejarige Aziatische olifant Mumba van Artis geadopteerd. Met de adoptie levert Groupon een belangrijke bijdrage aan de uitbreiding van het olifantenverblijf van Artis. Met een groter olifantenverblijf kan de kudde in Artis permanent uitbreiden met een bul, een mannetje. Dit is zeer wenselijk voor het fokprogramma voor de bedreigde Aziatische olifant Artis-directeur Haig Balian en olifantenverblijfontwerper Thijs de Zeeuw vertelden over de wereld van olifanten en namen het publiek mee in het complexe proces van het ontwerpen van een olifantenverblijf. Want waar voor mensen een nieuw stuk tuin ontworpen wordt, wordt voor de olifanten een hele leefwereld geschapen Een brede verscheidenheid aan olifanten namen-opties zijn voor u beschikbaar, zoals geometrische. Ook kunt u kiezen uit roestvrij staal, zilver en legering olifanten namen. En uit micro insert, cirkelen instelling en klauw instelling olifanten namen.En of olifanten namen verguld , 18k vergulde of antiek koper geplateerd is

Kenmerken. De Aziatische olifant is kleiner dan de Afrikaanse olifanten. Zijn schouderhoogte is ongeveer tussen 2 en 3,5 meter en zijn gewicht tussen de 3000 en 5000 kg. Hij heeft kleine naar beneden wijzende oren en een bolle rug (in het Latijn: elephas). De slurf van de Aziatische olifant heeft aan het einde een vinger aan de bovenkant, de. Artis had een prijsvraag uitgeschreven voor de naam van het olifantje. Yindee, uit te spreken als Jindie, betekent geluk, welkom en gefeliciteerd in het Thais. Een zeer toepasselijke naam voor deze pasgeboren Aziatische olifant'', aldus Artis Poster met een prent van de Wasbeer in ARTIS. Geïllustreerd door illustratrice Annemieke Bunjes, bekend van de bebording in ARTIS. De poster is gedrukt op Tintoretto papier. Wasberen hebben rond elk oog een opvallende zwarte vlek, waardoor het lijkt alsof ze een masker dragen. Ook hebben ze een brede staart met vier tot tien zwarte ringen Dierenpret in Artis tijdens een coronapilot. Artis is de oudste dierentuin van Nederland: het park bestaat al sinds 1838. Het ligt midden in Amsterdam in de Plantagebuurt. Grappig, omdat de buurtbewoners vanuit hun huizen de olifanten, giraffen en flamingo's kunnen zien. Waardoor wij al gelijk fantaseerden over een verhuizing naar Amsterdam Inmiddels weet ik van deze familie ook wie welke olifant is. Vanaf 2017 volg ik ook de olifantenfamilie in Wildlands - Emmen. Ik bezoek deze familie enkele keren per jaar. Vanaf eind 2020 ga ik ook de olifantenfamilie van Dierenrijk en Artis bezoeken. Ik ken bijna alle olifanten die in de door mij bezochte dierentuinen wonen bij naam

Nieuw buitenverblijf voor olifanten in Artis | KidsweekVerkoelende douche voor olifanten in Artis - NH NieuwsARTIS olifanten betreden nieuw buitenverblijf - YouTubeOlifantje geborenVerblijf voor Aziatische olifanten ARTIS - Amsterdam

De Amsterdamse dierentuin Artis geeft wilde dieren geen namen meer. Want dat is uit de tijd, verklaart Artis-directeur Haig Balian maandag in de Volkskrant. De Brabantse dierentuinen ZooParc. Voor het eerst in haar ruim 180-jarig bestaan moest ARTIS als gevolg van de coronamaatregelen de deuren sluiten. Dat was hét moment om café-restaurant De Plantage te voorzien van een noodzakelijke nieuwe verflaag. De Painting Holland Groep voerde het prestigeproject uit en koos met verfgroothandel Bevela voor SDT hoogglanslak van Wijzonol Artis Orbis presenteert werken van wereldberoemde kunstenaars als verzamel- en decoratieve uitgave. Uitgebreide fabricageprocessen en hoogwaardig vakmanschap combineren elegantie en stijl. Het exclusieve en deels beperkte assortiment van Artis Orbis maakt het mogelijk om geweldige kunst op een nieuwe manier te beleven De Artis-olifanten vormen de rode draad in de documentaire. Het nieuwe Artis Kun je vandaag de dag nog dieren opsluiten?, vraagt Haig Balian zich in het begin van Het nieuwe Artis af De kleurrijke, minimalistische houten dieren zijn eerder ontworpen door Floris Hovers, maar voor Artis zijn alleen dieren geselecteerd die ook in het park voorkomen. Daarnaast is er een baby-olifant toegevoegd, uiteraard naar aanleiding van de geboorte van een klein olifantje in Artis eerder dit jaar Ook Artis tobt ermee - een beetje dan, want je zal verzorger (voorheen oppasser) zijn en het alleen over 'die kleine' mogen hebben. Directeur Haig Balian geeft dat als een argument om het toch ook bij de nieuwgeborene te doen (Sanuk) en voert als verzachtende omstandigheid aan dat dat een Thaise naam is